Διαβάζω Δυνατά

Συμμετέχουμε κι εμείς στην παγκόσμια προσπάθεια προώθησης της ανάγνωσης, διαβάζοντας δυνατά βιβλία στα παιδιά. Και σας θυμίζουμε ότι μέσα σ΄ένα χρόνο το παιδί που διαβάζει πολλά εξωσχολικά βιβλία θα συναντήσει περίπου 4.000.000 λέξεις, ένα παιδί που περνάει λιγότερο χρόνο διαβάζοντας θα συναντήσει περίπου 600.000 λέξεις κι ένα παιδί που διαβάζει σπάνια θα συναντήσει περίπου 50.000 λέξεις.

Πριν φτάσει ένα παιδί στην τετάρτη και στην πέμπτη δημοτικού και διαπιστώσουμε στην έκθεσή του φτωχό λεξιλόγιο, ανεπάρκεια στη σύνταξη και στην έκφραση και ελλιπή δομή, μπορούμε να κάνουμε πολλά. Κι αυτό που δεν κοστίζει απολύτως τίποτα είναι να του διαβάσουμε ένα βιβλίο.  Κι αν επιμένουμε στο να διαβάζετε εσείς, είναι γιατί μερικά παιδιά αποφεύγουν την ανάγνωση, γιατί μπορεί να δυσκολεύονται ή ακόμα και να βαριούνται. Δεν υπάρχει όμως κανένας λόγος ναχάνουν, εκτός από τις ευκαιρίες ανάπτυξης της αναγνωστικής τους ευχέρειας, ευκαιρίες να ακούσουν όμορφες ιστορίες που θα αποτελέσουν τη βάση για τον αυριανό τους λόγο, προφορικό ή γραπτό.

"Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά και ενήλικες και η συμμετοχή είναι εντελώς δωρεάν για όλους. Ενημερωθείτε για τις μέρες, τις ώρες αλλά και τη θεματολογία των αναγνώσεων στο τηλέφωνο του κέντρου."