Σχολική ετοιμότητα: 6 λόγοι για να πάει το παιδί σας έτοιμο στην πρώτη δημοτικού!

Τι είναι η σχολική ετοιμότητα;

Θα έχετε σίγουρα ακούσει για τον όρο “σχολική ετοιμότητα“.  Με δυο λόγια,  σχολική ετοιμότητα είναι οι δεξιότητες που πρέπει να έχει ένα παιδί στο ξεκίνημα της πρώτης δημοτικού. Και δεν σχετίζεται μόνο με την ακαδημαϊκή επιτυχία του παιδιού τις πρώτες μέρες. Μπορεί να καθορίσει ολόκληρη την πορεία του παιδιού στο σχολείο.

Αυτό όμως που πιθανόν να μην έχετε ακούσει είναι το γιατί.

Γιατί είναι τόσο σημαντική η σχολική ετοιμότητα;

Γιατί είναι σημαντικό για ένα παιδί να πάει έτοιμο στην πρώτη δημοτικού;

Αν το παιδί σας φοιτά φέτος στο νηπιαγωγείο, μπορεί να σκέφτεστε ήδη την επόμενη σχολική χρονιά. Και όχι άδικα. Η πρώτη τάξη του δημοτικού σχολείου σηματοδοτεί την έναρξη μιας μακρόχρονης σχέσης όχι μόνο με το σχολείο αλλά και με την ίδια τη διαδικασία της μάθησης. Είναι σημαντικό λοιπόν να διασφαλίσουμε ότι το παιδί μας είναι πραγματικά έτοιμο να φοιτήσει στην Α’ Δημοτικού.

 

Δείτε στο βίντεο 6 λόγους για τους οποίους αξίζει να σιγουρευτείτε ότι το δικό σας παιδί είναι έτοιμο για την πρώτη!

Περισσότερες πληροφορίες για τη σχολική ετοιμότητα

Ελέγξτε τη σχολική ετοιμότητα του παιδιού σας με το τεστ ΛΟΓΟΜΕΤΡΟ ή με το Α’ Τεστ. Η ειδική παιδαγωγός του κέντρου μας Έλενα Γεωργουλή έχει εκπαιδευτεί και πιστοποιηθεί για την έγκυρη χορήγησή τους.

Περισσότερες πληροφορίες για το τεστ ΛΟΓΟΜΕΤΡΟ εδώ: https://www.logometro.gr/start/index.php

Περισσότερες πληροφορίες για το Α’ Τεστ εδώ: https://mathainoallios.gr/sxoliki-etoimotita/

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα σχολικής ετοιμότητας του κέντρου μας “Προετοιμάζομαι για την Α’ δημοτικού” εδώ: https://mathainoallios.gr/sxoliki-etoimotita/